19.8.2012

MEJÄ-kokeen tulokset
19.8.2012 Virrat

Järjestäjä: Novascotiannoutajat ry.
Kokeen ylituomari: Kristiina Erkkilä
Muut tuomarit: Kari Hyytiäinen
Toni Tunkkari
Minna Vornanen
Paul Vuori
Kokeen vastaava toimitsija: Janne Vuorinen
Kokeen sihteeri: Ville-Pekka Koto
Kokeen emäntä:
Sää:

Ylituomarin kertomus

Novascotiannoutajat ry. järjesti metsästyskoirien jäljestämiskokeen 19.8.2012 Virroilla. Koe oli samalla yhdistyksen mestaruuskoe VOI -luokassa, yhdistyksen mestaruuden voitti Arcticfox's Carol.
Kokeen ylituomarina toimi Kristiina Erkkilä arvostellen VOI 25 - 31, muina tuomareina Kari Hyytiäinen arvostellen VOI 13 - 18, Toni Tunkkari arvostellen AVO 19 - 24, Minna Vornanen arvostellen AVO 1 - 6 ja Paul Vuori arvostellen VOI 7 - 12. Kokeen koevastaava Janne Vuorinen ammattitaitoisine koetoimikuntineen olivat luoneet hienot puitteet mestaruuskokeelle. Jäljet pääosin piilomerkattuja. Opastuksen taso oli kiitettävä. Aamun laukauksen sietotesti suoritettiin starttipistoolilla, kaikki koirat läpäisivät. Sää oli koepäivänä lämmin ja vaihteleva. Riistahavaintoina metsäkanalintuja sekä hirvieläinten jälkiä.

Koe päättyi klo:

 

AVO-koirat

Novascotiannoutaja, narttu, s. 29.5.2011 Rek. no FI41886/11
Tollerbay China Sky by Quinn AVO -
Agneta Norrholm & Eva-Lisa Granholm  

Tuomari: Minna Vornanen, ohjaaja Eeva-Liisa Granholm

Hyvä ohjattu lähtö, jonka jälkeen alkaa rauhallista vauhtia etenevä jäljestys. Osuuden puolen välin jälkeen koira lähtee jäljen sivuun tarkistuslenkille. Lenkityksiä on useita ja koira palaakin hetkeksi jäljelle, mutta lähtee tarkastamaan mielenkiintoisempaa jälkeä veriuran toiselta puolelta. Useampi lenkki, jonka jälkeen otetaan uusi alku. Heti uuden alun jälkeen lähtee iso parvi metsäkanalintuja, samaan aikaan koira ulahtaa ja pitelee ylhäällä toista tassuaan. Mitään ei tassusta löydy ja koira lähtee jäljelle. Muutama lintu lähtee vielä lentoon ja mielenkiintoisemmat hajut vievät koiraa. Ohjaaja päättää keskeyttää kokeen.

 

Novascotiannoutaja, narttu, s. 27.6.2011 Rek. no FI41680/11
Myrock's Superior Rum AVO 0
Rivinoja Satu  

Tuomari: Minna Vornanen, ohjaaja Satu Rivinoja

Alkumakaus nuuhkitaan ja tutkitaan tarkkaan, jonka jälkeen yhdessä ohjaajan kanssa jäljelle. Heti löytyy jokin läjä, jossa on mukava pyöriä pariinkin otteeseen. Edetään hieman ja kaarretaan jäljetä sivuun aina niin, että lähdetään kulkemaan paluujälkeä. Tuomitaan hukka ja osoitetaan uusi alku. Pian tämän jälkeen koira ajautuu jäljen sivuun, jossa tehdään laaja lenkki. Ajetaan myös jo kuljettua jälkeä. Makaus merkataan pysähtyen hetkeksi. Kulma takaa lenkittäen. 2. osuuden alussa pari lenkkiä jäljen sivuun. Aikaa on kulunut tarkistuslenkeissä niin, ettei kaadolle ole mahdollista ehtiä sallitussa ajassa. Lisäksi pyöriminen kakassa on vienyt ajatukset muualle. Tämän vuoksi tuomari keskeyttää kokeen. Koira osoitti osaavansa jäljestää, mutta tänään mielenkiinto oli muualla kuin verijäljellä.

 

Novascotiannoutaja, uros, s. 31.1.2011 Rek. no FI18941/11
Kitimat Pectus AVO 3
Ijäs Tarja 25 pistettä

Tuomari: Toni Tunkkari, ohjaaja Tarja Ijas

   Jäljestämishalukkuus (6) 3 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 5 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 5 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 7 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 2 pistettä

Velmu tutkii alkumakauksen ja lähtee rauhallisesti etenevään jäljestykseen.
Heti osuuden alussa metsäkanalintu lähtee jäljen vierestä ja Velmu lähtee tätä etsimään eikä palaa jäljelle kehoituksista huolimatta. Palautus jäljelle ja osuuden lopussa metsähakkuun reunalla Velmu alkaa hakemaan jotakin, käyden tekemässä tarkastuslenkin jolloin havaitaan, että jäljen poikki menee erikoinen tassun jälki. Velmu ei pelkää, mutta on haluton etenemään ja palautetaan jäljelle. 1. kulma tarkasti ja makaus merkataan selkeästi. 2. osuus jälkiuraa pitkin kulmalle, mikä varmistellaan ja makaus merkataan. Viimeisellä osuudella pientä tarkastelua ja puolivälissä ojan reuna teettää töitä, mutta jatko löytyy. Kaadolle ilmavainulla sivusta, mutta se osoitetaan jääden paikalleen nuuhkimaan sorkkaa.

 

Novascotiannoutaja, uros, s. 4.12.2007 Rek. no FIN59649/07
Middle Island´s Afterglow Amigo AVO 3
Urjansson Joanna 26 pistettä

Tuomari: Toni Tunkkari, ohjaaja Joanna Urjansson

   Jäljestämishalukkuus (6) 5 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 4 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 5 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 7 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 2 pistettä

Milo rauhallisesti jäljelle tutkien alkumakauksen huolellisesti. Työskentely sujuvaa jarrutettuna sopivaan vauhtiin. 1. osuus pientä pistotarkastusta jälkiuran oikeaala puolella, joka ei kuitenkaan häiritse. 1. kulma tarkasti, makaus merkataan selkeästi pysähtyen. 2. osuudella rengastukset jäljen molemmin puolin. Lähistöltä lähtee myös metsäkanalintuja, mutta Milo ei reagoi niihin mitenkään. 2. kulma parin metrin oikaisulla ja makaus jää merkkaamatta. 3. osuus alkaa tarkasti, mutta yllättäen Milo kääntyy 180° astetta ja palaa kulman läheisyyteen ja siitä edemmäs. Palautetaan jäljelle ja sama toistuu aivan osuuden lopussa ja palautus jäljelle. Kaadolle tultiin suoraan ja se osoitettiin kiinnostuneena nuuhkien sorkkaa.

 

Novascotiannoutaja, narttu, s. 22.7.2007 Rek. no FIN45320/07
Tollerbay Banjo Swing AVO 2
Kinnunen Hanna-Mari 30 pistettä

Tuomari: Toni Tunkkari, ohjaaja Hanna-Mari

   Jäljestämishalukkuus (6) 5 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 6 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 8 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 5 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 3 pistettä

Rauha nuuhkii alkumakauksen ja lähtö ohjatusti jäljelle. Vauhti hyvinkin ailahtelevaa ja työskentelee ilmavainuisesti mistä osoituksena jäljestys jälkiuran sivussa koko suorituksen ajan. Oikaisee kulmat reilusti ja makaukset täten jää merkkaamatta. Ensimmäisellä ja kolmannella osuudella metsäkanalintujen lähtö johtaa tarkisteluun, mutta niistä selvitään. Kaadolle tultaessa Rauha kyllä haistaa sorkan mutta ottaakin paluujäljen ja pystytään vielä palauttamaan jäljelle. Loppu varmasti ja sorkkaa kohtaan esitetään suurta kiinnostusta.

 

Novascotiannoutaja, uros, s. 10.8.2010 Rek. no FI50852/10
Evessin Täysikuu AVO 2
Häyrinen Kati & Veli-Matti 35 pistettä

Tuomari: Toni Tunkkari, ohjaaja Kati Häyrinen

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 6 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 5 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 11 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 4 pistettä

Tane nuuhkii alkumakuun ja lähtö ohjatusti ohjaajan viime metrillä muistuttaen Tanelle tehtäväänsä. 1. osuus tarkkaa jälkiuralla sujuvasti etenevää työtä. Kulma metrin ohi, samoin makaus. 2. osuus alkoi hyvin, mutta tuoreiden riistanjälkien tarkastukseen jälkeen. Tane kohottaa kuonon ilmaan ja poistuminen jäljeltä on määrätietoinen. Palautetaan jäljelle ja osuuden loppu edetään jälkiuralla. Kulma tarkasti, makaus ylitetään. 3. osuuden alusta pientä hapuilua jäljen molemmin puolin, mutta tarkkuus paranee puolivälistä loppuun hienosti. Kaadolle itsevarmasti ja sitä jäädään tutkimaan kiinnostuneena.

 

Novascotiannoutaja, narttu, s. 29.5.2011 Rek. no FI41888/11
Tollerbay La Strada by Quinn AVO 2
Mervi Pekkanen ja Markku Laurén 37 pistettä

Tuomari: Toni Tunkkari, ohjaaja Markku Laurén

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 5 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 7 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 12 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 4 pistettä

Tuuli ohjatusti jäljelle merkaten alkumakausen. Vauhti rauhallista ja tarkkaa. 1. osuudella tarkistus ojanvarressa molemmin puolin. 2. osuudella pysytään tarkasti jälkiuralla. 3. osuus hienosti ja ohjaajan oikea-aikainen toiminta riistan lähtiessä jäljeltä pitää Tuulin jälkiuralla. 1. kulma mennään pitkäksi, vaikka makaus merkataankin ja Tuuli lähtee laajan hakulenkin saattelemana paluujäljelle ja joudutaan palauttamaan jäljelle. 2. kulma tarkasti aivan senttien tarkkuudella sekä makauskin merkataan selkeästi pysähtyen. Kaadon osoitti jäämällä nuuhkimaan sorkkaa.

 

Novascotiannoutaja, narttu, s. 20.12.2008 Rek. no FIN63077/08
Redadict Dandy Duck AVO 2
Nurmikivi Annina 37 pistettä

Tuomari: Minna Vornanen, ohjaaja Annina Nurmikivi

   Jäljestämishalukkuus (6) 5 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 8 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 8 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 10 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 3 pistettä

Hyvä ohjattu lähtö, alkumakaus tarkistetaan yhdessä ohjaajan kanssa. Tämän jälkeen alkaa rauhallinen sopivavauhtinen jäljestys. 1. osuus jäljen päällä. 2. ja 3. osuus osin jäljen päällä ja osin aaltoillen. Molemmat makaukset merkataan erinomaisesti pysähtyen nuuhkimaan makaukset tarkasti. 1. kulman takana tehdään laajahko lenkki, jolloin 2. osuuden alusta jää pätkä jäljestämättä. Toisen kulman tarkistuslenkki menee pitkäksi eikä koira kehoituksesta huolimatta kaarra takaisin jäljelle. Tuomitaan hukka ja otetaan uusi alku kulmalta. Kaadosta saadaan haju ja sille tullaan suoraan jälkeä pitkin. Kaato osoitetaan pysähtyen, jääden sitä nuuhkimaan. Lopulta koira ottaa kaadon suuhun. Hyvä jälkikoiran alku, jolla sattui tänään pieni työtapaturma.

 

Novascotiannoutaja, uros, s. 29.3.2010 Rek. no FI34343/10
Siipiveikon Pyhät Pyssyt AVO 1
Syrjä Sanna & Marko 42 pistettä

Tuomari: Minna Vornanen, ohjaaja Aija Pekkanen

   Jäljestämishalukkuus (6) 5 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 9 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 7 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 14 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 4 pistettä

Lähtömakaus nuuhkitaan tarkasti, jonka jälkeen alkaa sopivavauhtinen jäljen päällä lainestiva jäljestys. Jäljestys tyyli säilyy samanlaisena alusta loppuun. Jokaisella osuudella tehdään pari tarkastuslenkkiä jäljen sivuun. Muutamalla tarkastuksella ohjaaja kehoittaa koiraa, jolloin koira palaa jäljelle. Makaukset merkataan erinomaisesti pysähtyen, kulmat tarkasti. Muutama metri ennen kaatoa koira tarjoaa jännitystä ohjaajalle menemällä sorkan vierestä ohi, palaamalla takaisin päin jälkeä, vaihtamalla suunnan oikeaksi ja tulemalla suoraan jälkeä pitkin sorkalle. Hyvä suoritus koiralta "lainaohjaajan" kanssa.

 

Novascotiannoutaja, uros, s. 10.11.2010 Rek. no FI10423/11
Tollerbay Felix von Tistel AVO 1
Koto Ville-Pekka & Kati 44 pistettä

Tuomari: Minna Vornanen, ohjaaja Ville-Pekka Koto

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 10 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 11 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 4 pistettä

Alkumakaus nuuhkaistaan nopeasti. Jonka jälkeen ohjaaja jarruttaa menevän koiran vauhdin sopivaksi. Ilmavainuinen koira sik-sakkaa koko jäljen matkan, kaikki osuudet. Ensimmäinen kulma tarkasti, mutta makausta ei merkata. Toisen makauksen vierestä ohi, lenkittämään kulma, jonka jälkeen koira hakemalla hakee toisen makauksen ja merkkaa sen erinomaisesti. Kaadosta koira saa vainun jo hyvän matkaa ennen loppua. Kaadon osoittaa pysähtyen ja jääden sitä nuuhkimaan. Hieno jälkipari, jossa ohjaaja antaa tehdä koiran rauhassa ratkaisut, kuinka mennään eteenpäin pysähdysten jälkeen. Menevän koiran ja rauhallisen ohjaajan hyvä balanssi.

 

Novascotiannoutaja, narttu, s. 3.10.2009 Rek. no FI56678/09
Tollerbay Kamu Karenina AVO 1
Teija Kolehmainen ja Santtu Ahonen 48 pistettä

Tuomari: Minna Vornanen, ohjaaja Teija Kolehmainen

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 11 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 9 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 14 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Hyvä rauhallinen lähtö, alkumakuu nuuhkitaan. Koira jäljestää kaikki osuudet liinan mitan päässä veriurasta, tehden ainoastaan yhden pidemmän tarkistuslenkin jäljen puolessa välissä. Makaukset merkkaa erinomaisesti, molemmat pysähtyen. Ensimmäisellä kulmalla koira tekee laajan lenkin metsäauto urien ja hakkuujätteiden seassa, josta selvittää hienosti tiensä 2. osuudelle, ilman että jää jäljestämätöntä pätkää. 2.kulma tarkasti. Kaadon osoittaa pysähtyen ja jääden sitä nuuhkimaan. Tänään erinomaisesti jäljestänyttä koiraa ohjataan hillitysti, hallitusti ja rauhallisesti sekä äänettömästi.

 

Novascotiannoutaja, narttu, s. 16.2.2011 Rek. no FI19799/11
Ainstainin Bios Kunnossa AVO 1
Kinnunen Hanna-Mari 50 pistettä

Tuomari: Toni Tunkkari, ohjaaja Hanna-Mari Kinnunen

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 12 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 14 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Tyyne nuuhkii huolellisesti alkumakauksen ja lähtee nimensä vastaisesti, varsin myrskyisästi jäljelle. Vauhti ripeää, mutta tarkkuus ei heikkene kertaakaan koko jäljellä. Tekee ainoastaan pari tarkistusta alle narunmitan koko suorituksen aikana. Makaukset merkkaa molemmat huolellisesti ja pitkään. 1. kulma suoraviivaisesti seuraavalle osuudelle. 2. kulma metrin suunnan tarkastuksella. Kaadon osoitti pysähtyen jääden nuolemaan sorkkaa.

 

 

VOI-koirat

Novascotiannoutaja, narttu, s. 16.2.2011 Rek. no FI19801/11
Ainstainin Bildi Tehty VOI 2
Jalonen Riitta 34 pistettä

Tuomari: Paul Vuori, ohjaaja Riitta Jalonen

   Jäljestämishalukkuus (6) 4 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 7 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 6 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 11 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 3 pistettä

Innokkana häntä heiluen nuuhkii lähtömakuun. Ohjaaja lähes vedetään opastusalueen loppuun. Ensimmäisen osuuden heti alussa ilmavainuinen Friidu kulkee jälkeä pätkän jäljen sivussa. Huomaa oppaan olevan sivussa ja palaa jäljelle. Osuutta jatketaan täynnä energiaa. Tehdään pieniä pistoja sivuilla, josta nopeasti takaisin. Makuulle pysähdytään ja nuuhkitaan. Katkokulmalla ongelmia. Haetaan innokkaasti pitkään, mutta taidot ei vielä riitä. Lopussa poistutaan jäljeltä, josta hukka. Toinen osuus tarkkaa työtä. Makuu nuuhkitaan ja kaivetaan. Kulma ihan pienellä kaarroksella. Kolmannen osuuden alussa pientä hakua, mutta hyvin makuulle asti. Makuun jälkeen loppuosuudelle pieniä pysähdyksiä ja ihmettelyä tyyliin vieläkö matka jatkuu.Toinen kulma tarkasti. Viimeisen osuuden alku tarkkaan, mutta verkkaisesti. Viimeinenkin makuu merkitään. Loppuosuudella nopeutta nostetaan. Kaatona ollutta sorkkaa nuuhkitaan ja nuollaan. Hukasta huolimatta aloittavalta VOI-luokkalaiselta hyvää työtä.

 

Novascotiannoutaja, narttu, s. 6.1.2010 Rek. no FI17780/10
Wildanas One Hot Muffin VOI 2
Saarela Anna 35 pistettä

Tuomari: Paul Vuori, ohjaaja Anna Saarela

   Jäljestämishalukkuus (6) 4 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 8 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 7 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 10 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 3 pistettä

Innokas lähtömakuun nuuhkaisu. Opastusalue jarrutellen. Jälkityössään Lysti käyttää paljon ilmavainua. Jälkeä edetään ripeähköllä kävelyvauhdilla. Koko matkaa ei edetä täysin jäljellä vaan saatetaan vilkaista myös jäljen ulkopuolisia maastokohtia. Näiltä yleensä kiireellä takaisin jäljelle. Makuista kolme merkitään selvästi pysähtyen ja nuuhkien. Viimeinen jopa kahteen kertaan. Yksi makuista valitettavasti jäi kaarroksen keskelle. Kulmat tarkasti, katkokulma osoittautuu ylivoimaiseksi selvittää. Veren loppuessa edetään hieman palataan takaisin ja edetään hetki jalanjälkiä. Usko loppuu ja käydään vilkaisemassa opasta. Opas ei auta, joten omatoimisesti poistuu jäljeltä, josta seuraa hukka. Lopussa olevasta kaadosta innoissaan. Näykki sorkkaa ja kantaa tielle päin. Nuorehkolta jäljestäjältä hyvä suoritus. Kokemuksen karttuessa katkokulmakin varmaan onnistuu.

 

Novascotiannoutaja, uros, s. 11.11.2003 Rek. no FIN48059/03
Tollerbay Chuck-Berry VOI 2
Närhi Antti ja Raija 36 pistettä

Tuomari: Kristiina Erkkilä, ohjaaja Mikael Appel

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 9 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 6 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 8 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 4 pistettä

Yli-innokas aloitus. Sama innokkuus jatkuu koko matkan ajan, kun tehdään kaarroksia ja tarkistuksia sinne tänne. Silti kaikki makaukset mennään alle metrin päästä ja kulmat tarkistusten jälkeen suoraviivaisesti. Katkokulma tarkistuksilla. 10 m. ennen kulmaa ajautuu tuoreille hirven jäljille. Tuomitaan hukka. Löytää kaadon, jonka kantaa tielle asti. Veteraani, jolla oli tosi hauskaa metsässä ulkoiluttaessaan hyväkuntoista ohjaajaansa.

 

Novascotiannoutaja, narttu, s. 24.4.2009 Rek. no FI31380/09
Tollerbay Roxette De Quiz VOI 1
Minna Poikolainen & Eva-Lisa Granholm 40 pistettä

Tuomari: Kari Hyytiäinen, ohjaaja Minna Poikolainen

   Jäljestämishalukkuus (6) 5 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 10 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 9 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 10 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 2 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 4 pistettä

Ohjattu rauhallinen lähtö. Koira jäljestää pääosin ilmavainulla jäljen päällä ja sivussa luovien, sopivalla vauhdilla. Ensimmäinen kulma jälkeä, katkokulma ensin tarkistuslenkillä lopulta jälkeä myöten, viimeinen kulma jälkeä. Makauksista ensimmäinen ja viimeinen merkataan selvästi ja kaksi ohitetaan. Sorkasta mennään ensin ohi kehoituksella palaa ja nuuhkii sorkkaa.

 

Novascotiannoutaja, uros, s. 11.7.2007 Rek. no FIN40196/07
Cane Rossiccio Feroce VOI 1
Eerika Korhonen ja Janne Tuovila 40 pistettä

Tuomari: Kari Hyytiäinen, ohjaaja Janne Tuovila

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 11 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 9 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 7 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 4 pistettä

Ohjattu hieman rauhaton lähtö. Koira aloittaa vauhdikkaasti jäljen päällä risteillen, vauhti tasoittuu pian sopivaksi. Koira jäljestää pääosin ilmavainulla. Ensimmäinen kulma selviää laajalla renkaalla. Katkokulmalla hieman puurtavaa pyöritystä lopulta selvitetään jälkeä myöten. Viimeinen kulma selviää pienellä renkaalla. Makauksista kolme ylitetään ja yhtä nuuhkaistaan nopeasti. Sorkan viereen jäädään seisomaan.

 

Novascotiannoutaja, uros, s. 12.2.2005 Rek. no FIN16760/05
Tollerbay Zeke Ala Luca VOI 1
Seppäkoski Piia & Markus 43 pistettä

Tuomari: Paul Vuori, ohjaaja Markus Seppäkoski

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 11 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 9 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 9 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Zeke nuuhkaise lähtömakuuta ja yrittää kaivaa veran pois. Luovuttaa kuitenkin ja lähtee itsenäisesti jäljelle.Jäljelle päästyä ylimääräinen touhotus loppuu ja keskitytään työhön. Sekä ilma- että maavainua käyttäen jälkeä edetään miellyttävällä kävelyvauhdilla. Suorilla osuuksilla jälkeä kuljetaan melko hyvin jäljellä. Vain yksi selkeä haku jäljen sivusta. Makuista merkitään hyväksyttävästi kaksi, yhden ylittää ja yhdellä tekee kokonaisen kierroksen makuun ympäri. Kulmat tarkasti maastoa mukaillen. Katkokulma teettää runsaasti työtä. Kolme isoa lenkkiä ennnen kuin löytää jäljen. Kaadolle mennään erikoisella tavalla. Pysähdytään metrin päähän ja tuijotetaan ohjaajaa ja kaatoa. Hetken kuluttua mennään kaadolle ja sorkkaa nuuhkitaan ja nuollaan. Mukava suoritus.

 

Novascotiannoutaja, uros, s. 17.5.2005 Rek. no FIN29602/05
Merkillinen Kettu VOI 1
Tarvonen Riikka 44 pistettä

Tuomari: Paul Vuori, ohjaaja Riikka Tarvonen

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 12 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 8 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Lähtömakuu nuuhkaistaan ja innostusten saattelemana jäljelle. Innokas Kepe saattaisi kulkea jäljellä kovaa, mutta ohjaaja jarruttaa vauhdin mukavaksi kävelyvauhdiksi. Naru näyttää olevan koko matkan kiristyneenä. Ilmavainua käytetään paljon, mutta tästä huolimatta jäljestys on melko tarkkaa. Pistoja ja pieniä kaarroksia jonkin verran, mutta ainoa mainittava isompi lenkki sijoittuu viimeisen osuuden lopulle. Makuista ei välitetä yhtään. Kahden yli kävellään, yhdellä saattaa olla havaittavissa niskan käännähdys alaspäin. Yhdellä kirsua jopa nostetaan ylemmäs. Kulmat selvitetään tarkasti. Katkokulmalla veren loppuminen havaitaan nopeasti ja katkon selvitys parilla kaarroksella. Kaatokin selvästi kiinnostaa. Loistosuoritus, mutta makuiden merkitsettömyys tiputtaa pisteitä.

 

Novascotiannoutaja, uros, s. 6.2.2004 Rek. no FIN15110/04
Damiikan Liviano VOI 1
Tiina Lehtinen ja Juha Rajala 44 pistettä

Tuomari: Paul Vuori, ohjaaja Tiina Lehtinen

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 11 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 9 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Nopea nuuhkaisu lähtömakuulle ja jäljelle. Elmeri käyttää työssään paljon ilmavainua. Jäjlestysvauhti jarrutetaan sopivaksi. Suorat osuudet Elmeri kulkee jäljellä tai ihan jäljen tuntumassa. Ainoat selkeät ja isommat poikkeamat jäljeltä toisen osuuden alkupuolella, jossa aluksi pienempi tarkistus ja toiselle kertaa isompi lenkki sivulle. Makuista Elmeri merkitsee kaksi. Kulmilla toinen tarkasti. Toiselle aluksi yli, kaarroksella paluusuuntaan, jäljen yli ja jatkuvalle jälkiuralle. Katkokulma aloitetaan siirtymillä liian varhain jäljen sivuun ja sen jälkeen parilla kaarroksella tuoreelle jäljelle. Lopussa olevaa sorkkaa nuollaan ja nuuhkitaan. Varma suoritus, jossa vielä hieman kehittämistä makuissa sekä kulmissa.

 

Novascotiannoutaja, uros, s. 24.4.2009 Rek. no FI31378/09
Tollerbay Romeo De Quiz VOI 1
Elli-Mari ja Hans Ekblad 45 pistettä

Tuomari: Kari Hyytiäinen, ohjaaja Elli-Mari Ekblad

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 12 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 9 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Ohjattu rauhallinen lähtö. Koira jäljestää sopivalla vauhdilla jäljen päällä pääosin ilmavainulla. Katkokulma jälkeä myöten pienillä tarkistuksilla, 2. kulma jälkeä ja viimeinen pienellä tarkistuksella. Makauksista ensimmäiselle pysähtyy, muista kävelee yli. Sorkkaa nuuhkii ja nuolee.

 

Novascotiannoutaja, narttu, s. 12.2.2005 Rek. no FIN16758/05
Tollerbay Great Esther VOI 1
Saimanen Iina ja Riku 46 pistettä

Tuomari: Kristiina Erkkilä, ohjaaja Eija Saimanen

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 12 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 9 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 12 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 2 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Ohjattu aloitus. Jäljen päällä tasaista vauhtia etenevä koira löhytää kaikki makaukset. Vain viimeisen merkkaa kunnolla, muut kävelee päältä. 2. kulma suoraviivaisesti, 3. pienellä tarkistuksella ulkokautta. Katko tarkistuslenkeillä. Löytää kaadon, jonka viereen jää seisomaan. 2. makauksen jälkeen muuten niin eleetön työskentely muuttuu levottomaksi ja etenevyys hetkeksi herpaantuu. Jostain syystä koira vältti jäljelle menoa. Muuten erinomainen suoritus.

 

Novascotiannoutaja, uros, s. 3.7.2004 Rek. no FIN48983/04
Renarder´s Tieryn av Deverry VOI 1
Rantanen Sanna 46 pistettä

Tuomari: Kari Hyytiäinen, ohjaaja Sanna Rantanen

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 11 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 11 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Ohjattu rauhallinen lähtö. Koira jäljestää ilma- ja maavainua käyttäen sopivalla vauhdilla lähes jäljen päällä, tekee muutamia lyhyitä tarkistuksia jäljen sivuun. Ensimmäinen kulma pienellä renkaalla tarkistaen, katkokulma rengastaen toinen rengas hieman laajempi. Kolmas kulma jälleen pienellä renkaalla. Ensimmäinen makaus merkataan kunnolla, loput nopeasti nuuhkaisten. Kaato otetaan suuhun.

 

Novascotiannoutaja, narttu, s. 10.3.2009 Rek. no FI47195/09
Foxgrove’s Naughty Red Addict VOI 1
Nurmikivi Annina 47 pistettä

Tuomari: Kari Hyytiäinen, ohjaaja Jani Vertanen

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 12 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 11 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Ohjattu rauhallinen lähtö. Koira jäljestää pääosin ilmavainulla reipasta vauhtia jäljen päällä luovien. 1. kulma jälkeä, katkokulam rengastaen, viimeinen kulma ensin jälkeä ja tarkistetaan rengastaen. Makauksista kaksi merkataan selvästi pysähtyen ja kaksi nopeasti nuuhkaisten. Sorkkaa nuuhkii ja nuolee.

 

Novascotiannoutaja, uros, s. 29.5.2011 Rek. no FI41883/11
Tollerbay Salamander by Quinn VOI 1
Mikko Ahti & Rea Suominen-Ahti 48 pistettä

Tuomari: Kari Hyytiäinen, ohjaaja Mikko Ahti

   Jäljestämishalukkuus (6) 5 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 11 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 14 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Ohjattu, rauhoitettu lähtö. Koira jäljestää ilma- ja maavainua käyttäen lähes jäljen päällä. 1. osuudella koira pyrkii lintujen perään, mutta palaa jäljelle ohjaajan jämerän EI komennon myötä. Toisella. ja 3. osuudella tarvii pari kehoitusta palatakseen jäljille. Kulmat jälkeä samoin katkokulma. Makaukset merkkaa kaikki selvästl. Sorkkaa nuuhkii ja nuolee.

 

Novascotiannoutaja, uros, s. 1.8.2010 Rek. no FI53661/10
Arbetsviljans Havreflarn VOI 1
Lehtinen Tiina & Rajala Juha 48 pistettä

Tuomari: Kristiina Erkkilä, ohjaaja Tiina Lehtinen

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 12 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 8 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 14 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Ohjattu lähtö. Sekä maa- että ilmavainnulla etenevä koira tekaa loivaa sik-sak kuviota tehden. Merkkaa hienosti kaikki makaukset. Kulmat tarkasti. Katko laajoilla tarkistuksilla. Löytää kaadon, jonka ottaa suuhun. Työskentely tapa antaa hieman levottoman vaikutelman, vaikka mitään suurempia etenemisessä tulekkaan.

 

Novascotiannoutaja, uros, s. 22.7.2007 Rek. no FIN45324/07
Tollerbay Banjo Solo VOI 1
Nina Salo ja Janne Vuorinen 48 pistettä

Tuomari: Kristiina Erkkilä, ohjaaja Janne Vuorinen

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 12 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 12 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Ohjattu aloitus. Ideaalia vauhtia etenevä koira kulkee jäljen päällä. Ensimmäisellä kulmalla ajautuu ulos jäljeltä, mutta tarkistuksen jälkeen korjaa itsenäisesti suunnan. Katko tarkistuslenkillä, kolmas kulma suoraviivaisesti. Makauksista yhden kävelee yli, muut merkkaten. Löytää kaadon, jota jää tutkimaan. Erinomainen suoritus.

 

Novascotiannoutaja, uros, s. 28.7.2007 Rek. no FIN45326/07
Tollerbay Banjo Accord VOI 1
Koto Kati 48 pistettä

Tuomari: Kristiina Erkkilä, ohjaaja Kati Koto

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 12 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 12 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Ohjattu innokas aloitus. Tasaiseen vauhtiin jarrutettu koira etenee suora viivaisesti ja merkkaa makaukset, kulmat ulkokautta silmukalla. Löytää kaadon, jota jää tutkimaan. Erinomaista parityöskentelyä.

 

Novascotiannoutaja, uros, s. 23.7.2003 Rek. no FIN35889/03
Waterfox Wagner VOI 1
Tetri Riikka 49 pistettä

Tuomari: Paul Vuori, ohjaaja Riikka Tetri

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 12 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 13 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Wage nuuhkii kiireisesti lähtömakuun. Opastusalue loppuun ohjaajan innostaessa. Jälkeä Wage etenee pääasiassa maavainun turvin. Jäljestysvauhti on miellyttävän rauhallinen kävelyvauhti, jota olisi helppo kulkea pitkä matka. Matkakin etenee joutuisasti, koska koko ajan pysytään mahdollisuuksien mukaan jäljen päällä. Makuista ollaan tarkkoja. Jokaisella pysähdytään ja nuuhkitaan. Kulmat mennään tarkasti. Ainoa huomautus tulee katkokulmalla. Alkuun lähdetään jalanjälkiä pitkin. Palataan jäljelle ja mennään hetki tulosuuntaan. Tästä jonkinlaisella kaarroksella jäljelle. Missään vaiheessa ei jäljestys tuntunut epävarmalta. Hieno suoritus.

 

Novascotiannoutaja, narttu, s. 19.2.2004 Rek. no FIN22336/04
Arcticfox´s Carol VOI 1
Suominen-Ahti Rea 49 pistettä

Tuomari: Kristiina Erkkilä, ohjaaja Mikko Ahti

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 12 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 14 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 4 pistettä

Ohjattu aloitus. Tasaisen rauhallisesti jäljen päällä etenvä koira merkkaa kaikki makaukset, katkokulman kaarroksin. Muut kulmat suoraviivaisesti. Löytää kaadon, jota jää tutkimaan. Erinomainen suoritus koiralta. Parivaljakon yleisvaikutelmaa häiritsee ohjaajan käveleminen liian lähellä koiraa.

 

Novascotiannoutaja, uros, s. 24.8.2001 Rek. no FIN38892/01
Nordwart Othello VOI 1
Nina Salo ja Janne Vuorinen 49 pistettä

Tuomari: Kristiina Erkkilä, ohjaaja Janne Vuorinen

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 12 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 13 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Ohjattu aloitus. Tasaista vauhtia jäljen päällä etenevä koira merkkaa makaukset. Joskin viimeisen pikkaisen hätäisemmin. Kulmat suoraviivaisesti. Katko yhdellä kaarroksella. Katkon jälkeen hetken suunnan hakua riistan jälkien ristetessä veriuran. Erinomainen suoritus