Selkälausuntokampanja 1.1. - 30.6.2018

13.12.2017

Yhdistyksen seuraava terveyskampanja kohdistetaan tollereiden selkälausuntoihin. Selkäkuvia otetaan vielä melko vähän ja osa niistä otetaan epävirallisena eli ilman Kennelliiton lausuntoa. Yhdistys toivoo, että saisimme nykyistä enemmän virallisia selkälausuntoja, jotta saisimme tietoa todellisesta selkätilanteesta tollereilla.

Yhdistys tukee yhdistyksen jäsenten omistamien tollereiden virallisia selkälausuntoja, jotka lausutaan Kennelliitossa aikavälillä 1.1. – 30.6.2018. (Selkälausunnon päiväys tarkistetaan jalostustietokannasta ennen tuen myöntämistä.) Lausunnon voi pyytää myös vanhemmista ns. epävirallisena otetuista selkäkuvista, jos ne täyttävät kriteerit, mitkä virallisille tutkimuksille on asetettu. Kuvan lähettää Kennelliittoon eläinlääkäriasema ja kuvasta pitää löytyä mm. koiran rekisterinumero.

Tuki on 25€ välimuotoisesta lanne-ristinikamasta (LTV) ja nikamaepämuodostumasta (VA) lausunnosta ja 15€ spondyloosi (SP) lausunnosta. LTV ja VA lausunnot saa kuvaushetkellä alle 2 vuotiaasta koirasta. SP lausunnon yli 2 vuotiaasta koirasta.

Lisätietoa selkälausunnoista Kennelliiton sivuilla

Lomake tuen hakemiseksi löytyy täältä.