Astutus- ja pentuekysely

23.8.2018

Pentue- ja astutuskysely

Jalostustoimikunta on laatinut sitoumuskasvattajille astutus- ja pentuekyselyn, joka on tarkoitettu täytettäväksi viimeistään silloin kun pennut lähtevät uusiin koteihinsa . Kysely toivotetaan täytettäväksi soveltuvin osin myös silloin, jos narttu jäi syystä tai toisesta tyhjäksi.

Kyselyn täyttää muutamassa minuutissa, ja siinä toivotaan yksityiskohtaisempia tietoja nimenomaan ongelmista. Kyselyn tarkoitus on tuoda jalostusta varten tarpeellista tietoa astutuksista, kantoajan ongelmista, synnytyksestä sekä pentujen varhaiskehityksestä. Saamme myös tärkeitä tietoja tollereilla esiintyvistä kehityshäiriöistä ja jo pikkupennulla mahdollisesti ilmenevistä sairauksista.

Kysely otetaan aluksi käyttöön vapaaehtoisesti, mutta harkinnassa on että jatkossa sen täyttäminen on sitoumuskasvattajille pakollista.

Linkki kyselyyn

 

Kotisivujen rakenne jalostus ja terveys -otsikon alla

Samaan aikaan olemme uudistaneet hieman kotisivujen rakennetta jalostus ja terveys -otsikon alla. Kaikki terveyskyselyt ja lomakkeet esim geenitestien tulosten ilmoittamiseen on kerätty yhden otsikon "terveyskyselyt ja lomakkeet" alle. Lisäksi kaikki tieto geenitesteistä on koottu yhteen geenitestien tulosten kanssa, nämä tiedot löytyvät terveystulokset-otsikon alta.