Ilmoita sairaudesta

Tällä sairauslomakkeella voit ilmoittaa koirasi autoimmuunisairaudesta, muusta sairaudesta tai mistä tahansa koiran elämän laatua heikentävästä vaivasta Novascotiannoutajat ry:n jalostustoimikunnalle. Sen täyttämällä saat myös halutessasi koirasi autoimmuunisairautta koskevat tiedot yhdistyksen ylläpitämälle listalle. Jotta autoimmuunisairauslista tukisi mahdollisimman hyvin jalostusta, olisi tärkeää, että mahdollisimman moni sairaan koiran omistaja antaa julkaista koiransa tiedot. Ilmoituksen voit tietysti jättää myös, vaikka et olisi Novascotiannoutajat ry:n jäsen tai jos koira on jo edesmennyt.

Sairauslomake on helppo tapa ilmoittaa jalostustoimikunnalle tollerisi sairastumisesta. Nämä tiedot ovat tärkeitä siksi, että jalostustoimikunta pyrkii pystymään ajan tasalla rodun terveystilanteesta mahdollisimman laaja-alaisesti, eikä se saa tietoa koirien sairaushistoriasta muualta kuin omistajilta. Vain ns. PEVISA-tutkimusten tulokset, jotka näkyvät myös KoiraNetissä, tulevat yhdistykselle ilman omistajien erillistä ilmoitusta.

Novascotiannoutajilla esiintyy keskimääräistä enemmän mm. autoimmuunisairauksia, jotka käsittävät ison joukon erilaisia koirien hyvinvointia heikentäviä tauteja ja vaivoja. Tollereilla tiedetään diagnosoidun yli 20 erilaista autoimmuunisairautta ja toisaalta myös moni koira jää ilman diagnoosia, sillä autoimmuunisairauksien tunnistaminen on usein vaikeaa.

Tollereilla, kuten monilla muillakin koiraroduilla, on autoimmuunisairauksien lisäksi diagnosoitu iso joukko sairauksia/vaivoja, joista olisi tärkeää informoida jalostustoimikuntaa. Tällaisia ovat mm. epilepsia, sisäelinsairaudet pahanlaatuiset kasvaimet, ihosairaudet, erilaiset luuston kehityshäiriöt (pl. lonkka- ja kyynärviat, jos koira on virallisesti lonkka-/kyynärkuvattu) ja allergiat. Vapaamuotoisen kuvauksen koirasi sairaudesta voit lähettää alla olevalla lomakkeella tai sähköpostitse (jalostus(a)tollerit.fi). Kerrothan samalla myös tollerisi sairastumisiän.

 

Sairausilmoitus

*
*
*
*

 (muodossa FIN12345/00 ilman välilyöntejä tai muita merkkejä)

*

Esim. ANA-testitulos, ovatko oireet uusiutuneet jne. Mainitse myös, jos koira lopetettu sairauden vuoksi (+ ajankohta vuosi/kk).

*
*

 

Alla olevat kohdat eivät näy julkisella listalla, vaikka ilmoitus olisi julkinen:

*

Jätithän vähintään toisen yhteystiedon.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.