Terveyskysely

TERVEYSKYSELYKAMPANJA

Vuoden 2021 aikana käynnistyy jälleen tollerien Jalostuksen Tavoiteohjelman (JTO) uusimisprojekti, ja sitä varten jalostustoimikunta kaipaa mahdollisimman paljon tietoa koiriemme terveydestä ja luonteesta. Virallisten terveystarkastusten tuloksia lukuun ottamatta tollerien terveystilanteen seuranta on omistajien ilmoitusten varassa. Siksi pienetkin tiedonrippeet tollerien terveyteen liittyen ovat jalostustoimikunnalle arvokkaita. Nyt käynnistyvässä kampanjassa vanhemmat koirat ovat erikoisasemassa siksi, että yli 7-vuotiaat koirat eivät todennäköisesti enää tämän iän jälkeen sairastu perinnöllisiin sairauksiin (poislukien syövät) eli saadut terveystiedot pysyvät mitä suurimmalla todennäköisenä perinnöllisten sairauksien osalta muuttumattomina koiran loppuelämän ajan. Nuorempien koirien terveystiedot sen sijaan kertovat vain senhetkisestä tilanteesta.

Mikäli et ole vielä täyttänyt koirastasi uutta, vuonna 2018 julkaistua terveyskyselyä, tee se nyt, sillä kaikkien 20.12.2020 – 28.2.2021 välisenä aikana kyselyn täyttäneiden kesken arvotaan 20 e lahjakortti Putiikkiin. Lisäksi yli 7-vuotiaiden koirien, joista ei ole aiemmin täytetty uutta terveyskyselyä, kesken arvotaan vuoden 2021 ajan voimassa oleva hierontalahjakortti Tmi Sporttikoiraan, jonka omistaja voi halutessaan vaihtaa 20 e arvoiseen Putiikki-lahjakorttiin. Lisäksi kaikkien uudenmuotoisen terveyskyselylomakkeen täyttäneiden kesken arvotaan muutamia tuotepalkintoja Putiikin valikoimasta.

Tämä terveyskysely on tarkoitettu kaikille rekisteröidyille novascotiannoutajille. Kyselyyn vastaaminen ei edellytä jäsenyyttä Novascotiannoutajat ry:ssä. Sen tarkoituksena on kartoittaa terveystilannetta ja samalla saada hieman lisätietoa mm. tollerien luonteesta, rakennevirheistä ja kuolinsyistä. PEVISA (perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelma)-sairauksia lukuunottamatta jalostustoimikunta saa tietoa rodun terveystilanteesta vain kasvattajien ja omistajien ilmoitusten perusteella.

Jokaisen koiran tiedot ovat tärkeitä riippumatta siitä onko koira terve, sairas tai jo edesmennyt. Lomakkeen voi täyttää koiran elinaikana useamman kerran, jos esimerkiksi sen terveydentilassa tapahtuu muutoksia tai se kuolee/lopetetaan. Myöhemmin puhjenneista sairauksista voi ilmoittaa myös sairausilmoituslomakkeella. Kyselyn vastaukset käsitellään luottamuksellisesti, mikäli omistaja niin haluaa (ks. ensimmäinen kysymys alla). Lisätietoja kyselystä antaa jalostustoimikunta (jalostus(a)tollerit.fi).

Kiitos jo etukäteen! 

Novascotiannoutajien terveyskysely

*
*
*
*
*
*
*
*

TERVEYS

*
*
*
*
*
*
*
*
*

LUONNE

*
*
*
*

LISÄÄNTYMINEN

*
*

LISÄTIETOJA

*

Terveyskyselyn vastaukset lähetetään vastaajan sähköpostiin. Kehoitamme välittämään terveyskyselyn vastaukset myös koirasi kasvattajalle.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Henkilötietoja käsitellään tietosuoja-asetuksen mukaisesti. Kts. Tietosuojaseloste