NOME-noviisiryhmä

NOME-NOVIISIRYHMÄ

Nome-noviisit ryhmä on suunnattu tollereille, joilla ei ole tulosta nome- tai wt-kokeissa. Ryhmän tarkoitus on edesauttaa tavoitteellista harrastamista ja koirakoiden etenemistä kokeisiin.

Ryhmään päästäkseen koiralla ei tarvitse olla NOU1-tulosta, mutta koiran tulee olla ohjaajansa hallinnassa. Koiran tulisi osata vähintään seuraavat asiat:

 • luoksetulo
 • perusasento ja siinä pysyminen
 • paikallaan pysyminen siten, että koiraa ei tarvitse pitää taippariotteessa ennen noutoa
 • seuraaminen
 • uiminen ja sujuva veteenmeno
 • laukauksen sieto
 • perusnouto (sujuva nosto ja suoraviivainen palautus)
 • koiran täytyy toimia myös riistalla

Ryhmään kuuluvan koiranohjaajan tulee talkoilla vähintään kahdessa nome-kokeessa (nome-b tai nowt) kalenterivuoden aikana, sillä koetalkoilu on tärkeä oppimiskokemus aloittelevalle nome-harrastajalle. Kokeesta, jossa talkoilu on suoritettu, tulee myös kirjoittaa lyhyt selostus muiden ryhmän jäsenten luettavaksi. Mikäli toinen näistä talkoiluista ei ole Novascotiannoutajat Ry:n järjestämässä nomekokeessa, ryhmän jäsen voi talkoilla jossain muussa Novascotiannoutajat Ry:n kokeessa tai tapahtumassa (toko, rally-toko, taipparit, messari, erikoisnäyttely tms) täyttääkseen velvoitteensa kuulua nome-noviisit ryhmään. Velvoitteen voi siis suorittaa talkoilemalla tollerinomessa ja yhdessä jonkun muun yhdistyksen järjestämässä nomekokeessa, tai kahdessa jonkun muun yhdistyksen järjestämässä nomekokeessa sekä yhdessä Novascotiannoutajat ry:n muussa tapahtumassa. Ryhmälle valitaan vetäjä / koordinoija, joka hoitaa ryhmänsä koulutusten järjestelyt. Hänellä ei ole koetalkoovelvoitetta.

Yhdistys tukee ryhmän toimintaa kattamalla 50% kouluttajan palkkiosta enintään kolmeen koulutuspäivään kalenterivuotta kohden. Lopuista kuluista ryhmän jäsenet vastaavat itse. Ryhmä sopii koulutuspaikat ja -ajankohdat itse kouluttajan kanssa ja ryhmän tulee tuottaa materiaalia tollerilehteen näistä koulutuksista. Yhdistys kannustaa ryhmää järjestämään tämän lisäksi omia kimppatreenejä ja koulutuksia.

Koiran omistajan ja ohjaajan tulee olla yhdistyksen jäsen ja kukin voi osallistua ryhmään vain yhdellä koiralla. Paikkoja on rajoitetusti, ja mikäli ehdot täyttäviä koiria on enemmän kuin on paikkoja, on etusijalla nuoremmat koirat. Ryhmiä voidaan perustaa useampia, mikäli hakijoita tulee eripuolilta Suomea riittävästi. Etusijalla ovat koiranohjaajat, joilla ei ole nome- tai wt-koetuloksia aiemmilla koirillaan. Koirakko voi olla ryhmässä enintään kaksi vuotta.

Kaikki yhdistyksen jäsenet ovat tervetulleita seuraamaan koulutuksia, kunhan koronatilanne sen sallii. Koulutusten ajasta ja paikasta tiedotetaan yhdistyksen sivuilla. 

Noviisiryhmien koulutuspäivät 2021


Kouvolan/Kotkan seutu​

 • Hamina 24.10.

Pk-seutu taippariryhmä

Pk-seutu aloryhmä

 • Vesilahti 10.10. klo 13-16
 • Vesilahti 30.10. klo 12.30-15.30

Tampereen seutu

 

  Noviisiryhmät 2021

  Kouvolan/Kotkan seutu
  kouluttaja: Santtu Narkilahti
  koordinaattori: Minna Helenius

  Koirakot:

  Minna Helenius & Lila
  Susanne Ala-Westman & Viiru
  Heli Kopra & Papu
  Miia Hernesaho & Inari
  Siiri Kinnunen & Nuka
  Mari Pohjola & Sisu
  Taru Laurila & Jymy

  Tampereen seutu
  kouluttaja: Riikka Pöyhönen
  koordinaattori: Sanna Mertsalmi

  Koirakot:

  Tiina Johansson & Höpö
  Sanna Mertsalmi & Isla
  Päivi Jokinen & Toska
  Jenni Ahokas & Lyra
  Nora Nurmi & Hemuli

  Pk-seutu taippariryhmä
  kouluttaja: Krista Leinonen
  koordinaattori: Sanna Mikkonen

  Koirakot:

  Enni Heino & Leevi
  Tiia Hämäläinen & Tofu
  Erja Takala & Fanni
  Krista Hakkala & Hertta
  Satu Mustonen & Ozzy
  Sanna Mikkonen & Vaara

  Pk-seutu aloryhmä
  kouluttaja: Riikka Pöyhönen
  koordinaattori: Hanna-Mari Kinnunen

  Koirakot:

  Lotta Sahrqvist & Leon
  Johanna Hilden & Raiku
  Tatu Jussila & Lysti
  Hanna-Mari Kinnunen & Sulo
  Saija Pankakoski & Watson