5-vuotias novascotiannoutajanarttu

30.3.2019Lilli on kohta 5 -vuotias novascotiannoutaja Seinäjoelta. Luonteeltaan Lilli on reipas, energinen, herkkä ja toisinaan epävarma (uudet tilanteet). Lilli pitää rapsuttelusta, etenkin korvien taustat ovat herkkua, ja iltaköllöt on mukava ottaa jonkun läheisyydessä tai sylissä. 

 

Lilli osaa olla kotona rauhallisesti ja on sisäsiisti. Lilli on asunut rivitalossa ja nykyään majailee omakotitalossa, jossa ilmoittaa pihaan tulevista autoista ja ottaa vieraat ilolla vastaan. Lilli pärjää lasten kanssa, kunhan lapsella on ymmärrys, kuinka koiran kanssa toimitaan. Lillin uuden kodin toiveissa olisi rauhallinen asuinympäristö omakotitalossa tai rivitalossa.
 

Lilli osaa peruskäskyt ja agility sujuu mainiosti. Lilli on käynyt agilityssä reilu kolme vuotta. Lilli on taitava radalla ja nauttii esteiden suorittamisesta, vaikka joskus lähtöpaikalla pysyminen vaatii ohjaajalta erityistä huomiota. Lilli on käynyt myös muutamissa kisoissa. Lilli tykkää ulkoilusta, metsässä tallustelusta ja uusista reiteistä. Energiaa Lillillä riittää ja Lilli tarvitseekin sopivasti liikuntaa ja aktivointia. Lilli innostuu helposti myös esineiden noutamisesta. Lilliä on myös jonkin verran käytetty metsällä ja tuolloin ammunta ei ole ollut pelote. Pienen ihmettelyn jälkeen myös paukkuvat ilotulitteetkaan eivät ole ongelma, kunhan niitä voi alkuun seurata ikkunan läpi. Mitä tahansa haluatkaan Lillin tekevän, niin herkkujen avulla tämä onnistuu eikä keittiössä tarvitse koskaan olla yksin. 

 

Lilli on rekisteröity, rokotettu ja sirutettu. Lilliltä on leikattu talirauhaspatteja steriloinnin (2016) yhteydessä. Talirauhaspatit ovat uusiutuneet. Näitä on käyty näyttämässä eläinlääkärillä helmikuussa 2019, ovat vaarattomia ja voidaan halutessaan poistaa, jos vaivaavat koiraa. 

 

Lilli on ollut muutaman kerran yleisissä hoitopaikoissa hoidossa, mutta ei ole viihtynyt niissä. Lilli on ollutkin hoidossa tuttujen ihmisten luona, jolloin Lilli on viihtynyt isäntäperheen reissun ajan. Lilli on myös reissannut perheen kanssa autossa.Mitään matkapahoinvointia ei ole esiintynyt missään vaiheessa.

 

Lilli osaa myös olla erittäin itsepäinen ja omatahtoinen, jonka vuoksi nykyisessä kodissa on ollut johtamisongelmia. Kynsienleikkaus ja harjaus tapahtuu herkkujen kanssa. Uudelta kodilta vaaditaan tarkkaa koiranlukutaitoa. Kovat koulutus metodit eivät ole tälle koiralle hyväksi. Lilli etsii osaavaa, koulutustyöstä kiinnostunutta positiivisin metodein ja koiran ehdoilla etenevää kotia. Lempeät, rauhoittavat ja ennakoivat metodit ovat olleet apuna käytökseen.

 

Remmirähjäämistä on ollut satunnaisesti jonkun verran, mutta koulutuksella sitä on saatu karsittua. Kuitenkaan tuttavien lenkittäessä ei remmirähjäämistä ole esiintynyt vaan kävely onnistuu mainiosti taluttajan rinnalla. Muiden koirien ohitukset menevät usein sujuvasti. 

 

Lilli etsii kotia muuttuneen elämäntilanteen vuoksi. Lilli etsii kotia ehdottomasti aikuisperheestä, jossa tiedostetaan rodun ominaisuudet ja Lillille tarjotaan riittävästi liikuntaa sekä sopivassa määrin virikkeitä ja hellyyttä. Uudelta omistajalta vaaditaan kärsivällisyyttä luottamuksen saavuttamiseksi.Lisäksi myös kokemusta koiran kanssa elämisestä on syytä löytyä uudesta kodista.Lillillä on varsin vähän kokemusta toisista koirista.

 

Jos Lilli kosketti sinua ja koet olevasi kykenevä ottamaan ison vastuun, niin otathan yhteyttä!


 

Yhteydenotot ja lisätiedot

 

Mari 044-3624648

mjartsa@gmail.com

Jari 040-8096447