Novascotiannoutajien TOKO-mestaruuden säännöt 

1. Novascotiannoutajat ry:n tokomestaruus ratkaistaan vuosittain virallisen tottelevaisuuskokeen yhteydessä, jonka järjestää joko Novascotiannoutajat ry tai jokin yhdistys yhdessä Novascotiannoutajat ry:n kanssa tehdyn sopimuksen perusteella. 

2. Osallistumisoikeus on kaikilla Suomessa rekisteröidyillä novascotiannoutajilla. Koiran omistajan ja ohjaajan tulee olla Novascotiannoutajat ry:n jäsen. 

3. Alokas- ja avoimen luokan koirat kilpailevat TOKOTULOKASkiertopalkinnosta. Voittaja- ja erikoisvoittajaluokan koirat TOKOMESTARUUDESTA. Parhaan pistemäärän saavuttanut koirakko voittaa. Pistemäärien mennessä tasan, ALO- ja AVO-luokissa voittajan ratkaisee seuraamisliikkeen ja yleisvaikutelman yhteenlaskettu pistemäärä. VOI- ja EVL-luokissa voittaja ratkeaa seuraamis-, luoksetulosekä lähettäminen määrätylle paikalle -liikkeiden yhteenlaskettujen pistemäärien perusteella. Pisteiden mennessä edelleen tasan, kokeen ylituomari saa ratkaista voittajan. 

4. Sekä yhdistyksen tokomestarille, että tokotulokkaalle lahjoitetaan kiertopalkinto. Tokomestari-kiertopalkinnon saa omakseen koirakko, joka saa kiertopalkinnon kolmannen kerran. Novascotiannoutajat ry lahjoittaa uuden tokomestari-kiertopalkinnon. Tokotulokas-kiertopalkinto on ikuisesti kiertävä. Kiertopalkinnot on toimitettava Novascotiannoutajat ry:lle ennen seuraavan vuoden tokomestaruuskoetta. 

5. Mestaruus- ja tulokas-kiertopalkinnot jaetaan ainoastaan tuloksen saaneille.