Rotukummit

Novascotiannoutajat ry:n rotukummitoiminta

Novascotiannoutajat ry:n rotukummit neuvovat ja opastavat tollerin pennun ottoa harkitsevia ihmisiä. Rotukummitoiminta on ollut yhdistyksessä käynnissä vuodesta 2014 lähtien. Heiltä voi kysyä neuvoja mm. pennun hankintaan, eri harrastusmuotoihin, rodun terveyteen ja siitä millainen tolleri on rotuna. Lisäksi he osaavat kertoa oman alueen harrastusmahdollisuuksista ja heidän luonaan voi käydä tutustumassa koiriin. Kummit eivät ole asiantuntijoita kaikessa, mutta he osaavat kyllä neuvoa eteenpäin, mikäli eivät itse osaa mahdollisiin kysymyksiin vastata. Rotujärjestön edustajina kummit eivät voi tietenkään antaa suosituksia kasvattajista. He eivät myöskään anna neuvoja esim. ruokintaan liittyvissä asioissa. Jokaisen on tehtävä itse valintansa kasvattajan suhteen ja usein kasvattajat antavat yksililölliset ruokintaohjeet pennunostajilleen.

Rotukummeja on tällä hetkellä seuraavilla alueilla: Eura, Hamina, Kotka/Kouvola, Kuivaniemi, Oulu, Pori, Pääkaupunkiseutu, Rovaniemi, Tampere, Turku, Tuusula, Vesilahti, Jyväskylä ja Kannonkoski.

Lista rotukummeista on yhdistyksen pentuneuvojalla, jolta voit kysyä rotukummien yhteystietoja. Pentuneuvojan yhteystiedot: pentuneuvoja(a)tollerit.fi

Jos haluat ryhtyä rotukummiksi ota yhteyttä pentuneuvojaan ja kerro:

  • Nimesi ja yhteystietosi
  • Miksi haluat rotukummiksi?
  • Kuinka kauan sinulla on ollut tollereita?
  • Mitä harrastat tollerisi kanssa? Mitä lajeja pystyt esittelemään ja mistä kertomaan tollerista kiinnostuneelle?
  • Oletko kisannut virallisesti jossain lajissa?

Hallitus tekee päätökset rotukummien valinnasta. Kummin on oltava yhdistyksen jäsen ja häneltä toivotaan tietämystä rodunomaisista lajeista.