Pysäytä pentutehdas!

Yhdistyksemme on huolissaan rekisteröimättömistä pentueista rodussamme. Yhdistyksen tehtävänä on edistää puhdasrotuisten novascotiannoutajien jalostusta tähtäimenä hyväluonteiset, terveet ja rodunomaiset yksilöt. Toivomme pennun ostoa harkitsevien kiinnittävän erittäin suurta huomiota pennunhankinnassaan siihen, ettette tukisi rekisteröimättömien novascotiannoutajien ”tehtailua”.

Pentueen rekisteröimättömyyden taustalta voi paljastua epämiellyttäviä yllätyksiä. Rekisteröimättömyyden syynä harvoin ovat ainoastaan rekisteröintimaksut, sillä ne ovat vain pieni osa nartun pennuttamiseen liittyvistä kustannuksista. Taustalta voi löytyä suurempia syitä, kuten piittaamattomuus Suomen Kennelliiton koirarekisteriohjeesta, nartun liian tiheä pennutus, sekarotuisuus, liian suuri vanhempien sukulaisuusaste, liian nuoret vanhemmat, perinnöllisiä sairauksia vanhemmilla tai muu sellainen vilpillinen seikka, joka estää pentueen rekisteröinnin Suomen Kennelliitossa. Pennunostaja ottaa tällöin tietoisen riskin hankkiessaan rekisteröimättömän pennun.

Vastuullinen kasvattaja on sitoutunut noudattamaan Suomen Kennelliiton kasvattajasitoumusta ja toimii yhteistyössä rotujärjestön kanssa koskien jalostustyötään. Vastuullisen kasvattajan toiminta on avointa ja rehellistä. Hanki pentusi vain luotettavalta kasvattajalta!

Vetoamme myös rotumme etua vaalivana rotujärjestönä siihen, että kaikki Suomessa rotuamme kasvattavat henkilöt liittyisivät rotujärjestöömme.

Novascotiannoutajat ry

SEY:n ohjeet pennunostajalle ja myyjälle

Kennelliiton tiedote: Älä tue pentutehtailua