Ilmoita sairaudesta

Tällä sairauslomakkeella voit ilmoittaa koirasi autoimmuunisairaudesta, muusta sairaudesta tai mistä tahansa koiran elämän laatua heikentävästä vaivasta Novascotiannoutajat ry:n jalostustoimikunnalle. Sen täyttämällä saat myös halutessasi koirasi sairautta koskevat tiedot yhdistyksen ylläpitämälle sairauslistalle. Jotta sairauslista tukisi mahdollisimman hyvin jalostusta, olisi tärkeää, että mahdollisimman moni sairaan koiran omistaja antaa julkaista koiransa tiedot. Ilmoituksen voit tietysti jättää myös, vaikka et olisi Novascotiannoutajat ry:n jäsen tai jos koira on jo edesmennyt.

Sairauslomake on helppo tapa ilmoittaa jalostustoimikunnalle tollerisi sairastumisesta. Nämä tiedot ovat tärkeitä siksi, että jalostustoimikunta pyrkii pysymään ajan tasalla rodun terveystilanteesta mahdollisimman laaja-alaisesti, eikä se saa tietoa koirien sairaushistoriasta muualta kuin omistajilta. 

Novascotiannoutajilla esiintyy keskimääräistä enemmän mm. autoimmuunisairauksia, jotka käsittävät ison joukon erilaisia koirien hyvinvointia heikentäviä tauteja ja vaivoja. Tollereilla tiedetään diagnosoidun yli 20 erilaista autoimmuunisairautta ja toisaalta myös moni koira jää ilman diagnoosia, sillä autoimmuunisairauksien tunnistaminen on usein vaikeaa.

Tollereilla, kuten monilla muillakin koiraroduilla, on autoimmuunisairauksien lisäksi diagnosoitu iso joukko sairauksia/vaivoja, joista olisi tärkeää informoida jalostustoimikuntaa. Tällaisia ovat mm. epilepsia, sisäelinsairaudet pahanlaatuiset kasvaimet, ihosairaudet, erilaiset luuston kehityshäiriöt ja allergiat. Sairaudesta voit ilmoittaa alla olevalla lomakkeella tai sähköpostitse (jalostus(a)tollerit.fi). 


Sairausilmoitus

Tietojen julkisuus
Sukupuoli
Sairauden tyyppi

Alla olevat tiedot eivät näy julkisella listalla, vaikka ilmoitus olisi julkinen.

Henkilötietoja käsitellään tietosuoja-asetuksen mukaisesti. Kts. Tietosuojaseloste⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠