Novascotiannoutajien Rally-toko-mestaruuden säännöt

voimassa 28.8.2022 alkaen

1§ Novascotiannoutajat Ry:n rally-tokomestaruudesta kilpaillaan virallisen rally-tokokilpailun osana ylimmässä eli mestaruusluokassa, poikkeuksellisesti rally-tokomestaruus voidaan jakaa myös voittajaluokan koirakolle pykälissä 4 ja 5 esitetyin ehdoin. Kilpailussa on kuitenkin oltava kaikki kilpailuluokat, sillä myös alempien luokkien parhaat koirakot palkitaan.

2§ Koirakot osallistuvat kilpailuun siinä luokassa, johon heillä muutenkin on osallistumisoikeus. Osallistuvien koirakkojen ohjaajien tulee olla Novascotiannoutajat Ry:n jäseniä ja koiran oltava rodultaan novascotiannoutaja. 

3§ Mestaruusluokan (tai voittajaluokan) paras hyväksytyn tuloksen saanut tollerikoirakko on tollereiden rally-tokomestari. Lisäksi palkitaan toiseksi ja kolmanneksi rally-tokomestaruuskilpailussa sijoittunut koira. Jos kahden koirakon pisteet menevät tasan, nopeamman ajan saanut koirakko on mestari. Jos tämänkin jälkeen tulokset ovat tasan, jaetaan palkinto tasatuloksen saaneiden koirakoiden kesken. 

4§ Poikkeuksellisesti tollereiden rally-tokomestari-tittelin voi saada myös voittajaluokan hyväksytyn tuloksen saanut koirakko mikäli mestaruusluokassa kukaan tollerikoirakko ei saa hyväksyttyä tulosta. 

5§ Rally-tokomestarin lisäksi rally-tokomestaruuskilpailuissa palkitaan mestaruuskisan 2. ja 3. sijoittunut hyväksytyn tuloksen saanut koirakko. Jos mestaruusluokassa ei ole kolmea hyväksytyn tuloksen saanutta koiraa, voidaan myös 2. ja 3. sija jakaa voittajaluokan hyväksytyn tuloksen saaneelle koirakoille. Mestaruusluokan hyväksytyt tulokset menevät voittajaluokan hyväksyttyjen tulosten edelle toista ja kolmatta sijaa jaettaessa. 

6§ Rally-tokomestari-tittelin lisäksi jaetaan palkinto sekä alokas- että avoimen luokan parhaalle hyväksytyn tuloksen saaneelle tollerikoirakolle. Palkinto jaetaan myös voittaja-luokan parhaalle hyväksytyn tuloksen saaneelle tollerikoirakolle, jos tämän luokan paras ei ole samalla tollereiden rally-tokomestari.