7-vuotias novascotiannoutajauros

16.4.2019

Uutta kotia etsii kohta 7-vuotias novascotiannoutajan leikattu uros Ami, joka on syntynyt 06.09.2012. Ami on harrastanut näyttelyitä, joissa on menestynytkin. Ami on leikattu dominoivan käytöksen vuoksi v. 2014, joka rauhoitti menoa. Amin kanssa on harrastettu erilaisia perustaitokursseja, kokeiltu Agilityä ja rallytokoa.

Ami on sisätiloissa pääasiassa rauhallinen, mutta ulkona herkästi kiihtyvä ja stressaantuva etenkin utsirning juttujen ja koirien läheisyydessä. Ami osaa perusasiat, mutta haaste on myös ulkona aran koiran kohdalla rauhoittuminen, koska Ami innostuu kovasti. Uudessa kodissa olisi suotavaa harjoitella rauhoittumista myös ulkona ja tarjota riittävästi aktiviteettiä, koska vain sohvalla lepäilyyn Ami ei sovellu.

Amia ei ole käytetty metsästykseen, mutta laukauksensietokykyä löytyy. Ami on harrastanut Mejää ja nauttii metsässä kävelemisestä ja uimisesta. Ami hyppää uimaan suoraan laiturilta, joten uimarantaa ei tarvita. Ami on tottunut olemaan koirapäiväkodissa ja koirahotellissa ja matkustamaan autossa ongelmitta. Ami on sitkeä ja innostuva, joten melkein mitä vaan voi hänen kanssa harrastaa.

Uudelta kodilta toivotaan tolleri kokemusta, aikaa harrastaa/aktivoida Amia riittävästi. Perheessä ei saa olla pieniä lapsia (Amin arvaamattomuuden vuoksi) Ami saattaa tulla toimeen toisten koirien kanssa esim. narttu mutta vain kokeilemalla tämä selviää. Koirahotellissa hän on ulkoillut toisten koirien kanssa. Kissoihin Ami ei ole tottunut.

Uuden asuinympäristön toivotaan olevan mielellään maalla. Ami on asunut rivitalossa. Ihanne koti olisi perhe, jossa lapset jo teini-ikäisiä tai muuttaneet kotoa, koiralle on aikaa ja sitä kohdellaan rakastettuna perheenjäsenenä. Ami on terve ja se on terveystarkastettu: lonkat A/A, kyynärät 0/0 ja silmät peilattu terveeksi. Stressin vuoksi hiivaa esiintyy korvissa ja tassuissa aika-ajoin. 

Ami etsii kotia, koska perheessä on kaksi alle 2-vuotiasta lasta, eikä muuttuneen elämäntilanteen vuoksi aika enää riitä vastaamaan Amin tarpeisiin. Amille toivotaan löytyvän hyvä koti hänen loppuelämäksi. Ami asuu nyt Kaarinassa Turun lähellä.

Jos arvioisit Amin soveltuvan teille niin otathan yhteyttä:
elinakemppi@yahoo.com
041-4344 682