Ulla Ruistolan webinaari: Tollerit - noutohaasteet ja vireenhallinta

  • ti 5.3.2024
  • Webinaari, Zoom

Novascotiannoutajat ry:n Lapin aluetoiminta järjestää tollereista kiinnostuneille webinaarin 5.3.2024 klo 18:00 


Suuren suuret kiitokset ennakkoilmoittautuneille! Teidän, ja sekä SmartDOG Oy:n että tolleriyhdistyksen jalostustoimikunnan, myötävaikutuksen webinaarin sisältö on tarkentunut lopulliseen muotoonsa sisältäen huikean setin: 

- tollereiden käyttäytymisestä

- Mitä SmartDOG-testit tietävät tollerista

- tollereiden ja vireenhallinnan haasteita

- noutohaasteet ja ratkaisuja nouto-ongelmiin

Webinaarin pitäjä Ulla Ruistola on eläinten kouluttaja (EAT), erikoistunut kouluttajana lintukoiriin ja erikoisammattitutkinnossa ongelmallisiin käytöksiin. Hän on myös mm. SmartDOG-testaaja ja mentaalivalmentaja. Hän on julkaissut useita teoksia lintukoirien koulutuksesta kirjoina ja webinaareina. Ullaan ja toimintaansa voi tutustua verkkosivuillaan www.koiraharrastaja.fiHinta: 15 €

Ilmoittautumiset 1.3.2024 mennessä, kysymykset ja muut yhteydenotot: 

roitollerit (ÄT) gmail.com

Lisätietoja: Osallistujamäärää koskevia rajoituksia:  Ilmoittautumisia otetaan vastaan 1.3.asti tai kunnes paikat täyttyvät. Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, jäsenillä ei ole etusijaa. Vain maksetut ilmoittautumiset huomioidaan, maksuohjeet lähetetään ilmoittautumisen yhteydessä. 

Ilmoittautuneilla mahdollisuus webinaaritallenteen katsomiseen kuukauden ajan.


Toivomme ilmoittamisen mukana vastaustasi alla oleviin kysymyksiin. Vastaukset eivät ole välttämättömiä, ne auttavat tapahtuman raportoinnissa ja webinaarin sisällön rakentamisessa. 

Kysymykset osallistujille:

1. Pääsetkö osallistumaan webinaariin 5.3. vai katsotko vain tallenteen? 

2. Oletko Novascotiannoutajat ry:n jäsen? 

3. Onko sinulla tolleri/tollereita (tai muu rotu, mikä?), jonka kanssa haasteita, millaisia? 

4. Ennakkokysymyksiä luennoitsijalle?
Koirien persoonallisuudet ja käyttäytyminen vaihtelevat runsaasti. Lintukoirat ovat usein korkeavireisiä ja valtavan motivoituneita kaikkeen mikä liittyy metsästämiseen. Tolleri on yhtä aikaa sekä hieman herkkä että itsepäinen, sen koulutus vaatii huumorintajua ja määrätietoisuutta. Omistajien mukaan osa tollereista turhautuu helposti. Lintukoirilla, myös tollereilla, esiintyy noutohaasteita. Tollereilla noutamiseen liittyvät ongelmat yhdistetään usein riistaintoon. Mitä riistainto oikeastaan on? Miten koiran luontaiset ominaisuudet tulisi huomioida koulutuksessa?